Samarbeid på jobben

Julebordet – årets begivenhet?

I løpet av et langt år vil det på de fleste arbeidsplasser arrangeres sosiale tilstelninger. Dette er en viktig arena for å bygge relasjoner mellom de ansatte, samtidig som det gir en pust i bakken i en ellers travel hverdag. Det som kanskje er den vanligste sosiale tilstelningen på en arbeidsplass, er julebordet. Her gir Fagbladet gode råd i forbindelse med julebordet.

Inkludering

I et hvert sosialt miljø vil enkeltpersoner ta større plass enn andre. Det kommer enkelt og greit av forskjeller i hvordan vi er som mennesker. Noen er ekstroverte og kommer lett i snakk med andre, mens andre er introverte og føler seg kanskje ikke like tilpass i sosiale tilstelninger. Da er inkludering viktig.

Alle på arbeidsplassen har et ansvar for at de andre føler seg inkludert. Julebordet kan være en ypperlig mulighet for å ta en prat med en kollega du kanskje ikke har snakket så mye med tidligere, og på den måten styrke relasjonen. Dette vil igjen lønne seg når dere kommer tilbake på jobb, mandag morgen. Gjennom å føle seg inkludert i arbeidsmiljøet vil man også føle seg tryggere i jobbsammenheng. Kanskje blir det litt enklere å ta opp ting man nødvendigvis ikke er helt enig i, om man føler man har en god relasjon til de rundt seg.

Leave a Reply